~when i'm dealing with human i learn empathy, happiness and joy. when i'm dealing with animal i learn compassion, tolerance and forgiveness which is for me humanity. -farhanah noah

Sunday, 23 January 2011

~CaKe ChRoNoLoGy..........


about the cake.... i mengaku la cake yg nurish beli ni ade pengalaman hidup yg menarik sepanjang hayat die yg cume berape minit tu je......

kek ni base die adalah chocolate and nuts crumbs then chocolate sponge cake layered with cherries... top with fresh cream, cherries and grapes.... grated chocolate on the side.... fresh cream die pn infuse dgn cherry extract..... owhh super delicious


pertama kali keluar dari display case dn ditempatkan di atas meja food junction mid valley...


dihadiah kn kpd cik farhanah kezmain.... i dpt rasekan kek tu bangga berada di dlm mulut dan perut i....


1st time the cake being around 2 BFF


master of destruction... mentang2 ko yg beli kek tu suke ko je nk jahanamkan kn....
   

cara mkn kek ni bkn dgn potong2... tp dicucuk straight dgn garfu secara rakus dan beramai2....



art of destruction by nurish...... 
kek ni mengalami pengalaman kemusnahan hakiki because of nurish's tiny bladder...

ceritanya begini.....

i duduk kt seat dpn lepas kitorang hantar Lina balik... then turn nurish hantar i plak... i letak kek tu kt seat belakang.. then nuris buat confession nk terkenc sgt... paleotak die la.... kt mid dh kenc pastuh tak berape jam dh nk kenc lg..... then die start bwk kete mcm gile la..... sampai 1 trafic light tu kn.... red light.. so kne stop la kn... tp nurish ni mkin laju then suddenly emergency brake mcm gile gak coz die nmpk polis... damn la polis ni..... so stuff i kt seat belakang tu sume tunggang langgang kasut i baju i dlm beg tercampak ke bwh n the cake... owh tunggang terbalik... gambar diatas adalah hasilnya...

at last sampai gak kt 1 petrol pump n nurish suru i ambik pict kek ni sementara die g kenc... bongok tau.... die siap bg title... art of destruction... paleotak ko ahhhh....
hah.. neway thanks so much for the cake nurish..... n to my Bff too... thanks for the card.... i love it both the cake and the card... <3 =)

perjalanan hidup cake tu bkn stakat disitu... i bawa balik umah aunty..... owh nani comel nk mkn cake... meh kak fana potongkan....


1st trip... 
nani: sdpnye kek ni kakfana.... ni kek sape kakfana?
i: kek kakfana la kwn kakak bg..
nani: nani nk lg kakfana...



 2nd trip
nani: kakfana ni knp potong besar sgt ....
i: tak hbs xpe la nti kakfana mkn... kakfana nk ambik gmba nani jap...
nani: knp kakfana ni ambik gmba nani dari atas? nti tak cantik..
i : cantik la...
 then i tgk balik kek tu dh licin dr pinggan die.. cittt... besa konon.....
btw nani only 4yrs. n tiap pekataan yg dia nk ckp kt i musti ade sebut kakfana... contoh mcm ni la "kakfana nani nk syusyu" "nk suap kakfana" "kakfana jgn tgl nani kt sini" "kakfana ckp nani busyuk"


 nani comotttt.......

ok tu la hikayat perjalanan hidup kek tersebut sebelum dibedal licin....

sekian

No comments: