~when i'm dealing with human i learn empathy, happiness and joy. when i'm dealing with animal i learn compassion, tolerance and forgiveness which is for me humanity. -farhanah noah

Sunday, 23 January 2011

~CaKe ChRoNoLoGy..........


about the cake.... i mengaku la cake yg nurish beli ni ade pengalaman hidup yg menarik sepanjang hayat die yg cume berape minit tu je......

kek ni base die adalah chocolate and nuts crumbs then chocolate sponge cake layered with cherries... top with fresh cream, cherries and grapes.... grated chocolate on the side.... fresh cream die pn infuse dgn cherry extract..... owhh super delicious


pertama kali keluar dari display case dn ditempatkan di atas meja food junction mid valley...


dihadiah kn kpd cik farhanah kezmain.... i dpt rasekan kek tu bangga berada di dlm mulut dan perut i....


1st time the cake being around 2 BFF


master of destruction... mentang2 ko yg beli kek tu suke ko je nk jahanamkan kn....
   

cara mkn kek ni bkn dgn potong2... tp dicucuk straight dgn garfu secara rakus dan beramai2....



art of destruction by nurish...... 
kek ni mengalami pengalaman kemusnahan hakiki because of nurish's tiny bladder...

ceritanya begini.....

i duduk kt seat dpn lepas kitorang hantar Lina balik... then turn nurish hantar i plak... i letak kek tu kt seat belakang.. then nuris buat confession nk terkenc sgt... paleotak die la.... kt mid dh kenc pastuh tak berape jam dh nk kenc lg..... then die start bwk kete mcm gile la..... sampai 1 trafic light tu kn.... red light.. so kne stop la kn... tp nurish ni mkin laju then suddenly emergency brake mcm gile gak coz die nmpk polis... damn la polis ni..... so stuff i kt seat belakang tu sume tunggang langgang kasut i baju i dlm beg tercampak ke bwh n the cake... owh tunggang terbalik... gambar diatas adalah hasilnya...

at last sampai gak kt 1 petrol pump n nurish suru i ambik pict kek ni sementara die g kenc... bongok tau.... die siap bg title... art of destruction... paleotak ko ahhhh....
hah.. neway thanks so much for the cake nurish..... n to my Bff too... thanks for the card.... i love it both the cake and the card... <3 =)

perjalanan hidup cake tu bkn stakat disitu... i bawa balik umah aunty..... owh nani comel nk mkn cake... meh kak fana potongkan....


1st trip... 
nani: sdpnye kek ni kakfana.... ni kek sape kakfana?
i: kek kakfana la kwn kakak bg..
nani: nani nk lg kakfana...



 2nd trip
nani: kakfana ni knp potong besar sgt ....
i: tak hbs xpe la nti kakfana mkn... kakfana nk ambik gmba nani jap...
nani: knp kakfana ni ambik gmba nani dari atas? nti tak cantik..
i : cantik la...
 then i tgk balik kek tu dh licin dr pinggan die.. cittt... besa konon.....
btw nani only 4yrs. n tiap pekataan yg dia nk ckp kt i musti ade sebut kakfana... contoh mcm ni la "kakfana nani nk syusyu" "nk suap kakfana" "kakfana jgn tgl nani kt sini" "kakfana ckp nani busyuk"


 nani comotttt.......

ok tu la hikayat perjalanan hidup kek tersebut sebelum dibedal licin....

sekian

~aDvAnCe BiGdAy PaRt II & BiGdAy ItSeLf.........


after the three of us celebrated my birthday then it is time to go home.... Lina back to hers and Nurish back to him... me? im going to my aunt... yeahh of course... my 2nd home..... that night was a tiring night... arrived around 9++pm.... mayb because of the interview pressure.... it is tiring walking in 4inches heels waiting for train and cab....
the next day my aunt belanje mkn kt jombali... ouhhh... tmpt tu bes... cozy n sesuai untuk family..... 



 silang beef kuey tiaw... omg sedapppppp kau...... kuah die dibuat dr stok daging lembu... die mcm kueytiaw kantonis cume beza die guna topping daging silang n kuah die stok daging yg dipekatkan.... marvellous!!!!! daging silang ni name masakan daging tu la.... i pn xtau mcm mane die bikin daging silang tu tp sedap la...


muka bahagia plus i look like panda bear.....


my aunt baru balik sekolah... hehehe...


owh my cousin.... ank aunty.... dorg dh hbs mkn baru makanan i sampai.... katanye silap tgk order  grrrrr....... mrh tau x? i lapar......

ni kira mcm birthday eve la... wahahah lunch besar....



THURSDAY-the birthday..... 
im not going anywhere that day... i prefer to stay at hoem with my mucuk2 cousin nani.... plus my birthday clash with thaipusam... huh tau2 je la keadaan kl bile public holiday... x sanggup mak.......

besides my aunty prepare scrumptious meal for lunch... omg... it sooooooo mouth watering......

special for my birthday:


tomyum campur.... pedas berasap berdengung meletop.... sedap gile....


ikan stim... pehh... teringat lagi rase die... sangat sedapppp...


ayam goreng... 

i rase taun ni plg bez... heheh... hopefully i sempat melalui tahun2 akan dtg.....

~aDvAnCe BiGdAy.........


it was my birthday on 20th jan... but guess what i celebrate my birthday in advance... like 2 days earlier... unplanned n it was great....
 with my bff Lina and my long lost friend since kindergarten Nurish...
actually i berangkat ke kl 17th for an interview at somewhere near Kelana Jaya on 18th... I said near not in Kelana Jaya... 
pendekkan cerita the interview went well mcm biase la kn interview...... tgu wait n tgu... whatever... the point is after the interview i lina ngn nurish g la lepak2 kt mid... ok lame kn.... sbb ape tau nurish kene keje mlm n Lina im sure she tired like hell but memandangkan i dtg kl like once in a blue moon so ape salahnye kn... haha... actually interview adalah pada pukul 3pm then last minit call from the company ckp postpone to 5pm or next monday... next monday? no no no.... mls you..... so mase terluang hnye la kejap je kn..... so g la mid...

nk dijadikan cerita i lapa x hengat sbb x mkn real food sepanjang hr... i mkn roti ngn twiggies je kt rumah haslina.. i tumpang rumah die 1 nite since dekat ngn tmpat interview... jd memandangkan dh ke mid maka makanan wajib adalah mee kari yg kt yong tau foo tu.. hahha... ok lame kn.. mee kari....

dipendekkan lg cerita lepas i order tu i tgu Lina ngn Nurish kt meja tp mereka ni agak lmbt n tgl i sorg2... 
10 min mcm tu la i nampak Lina then nampk nurish then i nampak die bawak sth.... oowhhh... kotak kek la u olllsss... yayahahahhah....... nurish g beli kek... ala..... terharunye i tau..........


kek ni sedap gile ok........ no no bkn secret recipe...


the birthday girl in advance... ade 2 hr lg....



she is my bff..... =)



  is nurish going to be my new bff? feeling paris hilton la plak kn... hahahha


selepas seminit



 ye nurish.... aku tau ko yg bli kek tu.....



 we are only 3 people... but we are the crowd....  even kecil kecilan tp meriah... =)


sebab kenyang......

eh i ckp i g interview kn td... ye ni baru balik... i g interview pki bju bunga2.... hehehehhe.... feeling taman bunga lak... haa...... 1st time i g interview pki sesempoi ini..... padahal sebelom2 ni i pki bju kurung je.... heheheh saje tuka angin... hahah

ok nti i update lg.......  

tata......

Thursday, 13 January 2011

~pENjUaL MiMpI bErMimPi........





saya suka berangan....


favourite angan2 saya adalah bila sy melintas jalan atau menunggu bus mahupun teksi.... dtg seorang lelaki kacak muda tough lg bergaya memandu ferari menegur saya lantas mahu berkenalan... dh tentu rasenye bez dan berusaha sedaya upaya untuk mengawal pernafasan supaya x kantoi hidung menjadi kembang selebar tempayan.... oh alangkah......

tp hakikat rakyat malaysia yg memandu ferari adalah tergolong dari lelaki yg tua serta berperut boroi atau mempunyai kewarganegaraan singapura dh pasti tua serta laki org... adapun yg muda adalah perempuan yg memang la xkn menegur saya melainkan mereka adalah lesbian yg percaya sy menarik... 

kalao ada pn lelaki seperti yg sy sebutkan di perenggan pertama td pastilah tidak mungkin beliau akan menegur saya hatta memandang suku mata sekalipun kerana apa la saya ini...

ya tuan tuan dan puan puan sy hanya mampu berangan angan.......

 yela name pn berangan kn...