~when i'm dealing with human i learn empathy, happiness and joy. when i'm dealing with animal i learn compassion, tolerance and forgiveness which is for me humanity. -farhanah noah

Saturday, 19 June 2010

~cArA MeReLeAsE tEnSi 2.........

 hr ni.... saya melakukan aktiviti luar biasa dari kebiasaan bile melepak dengan kwn2.... heh... kalo slalu tuh kan... asek2 g karok.... karok.... karok..... tp kali ni.... kitorang x karok.... g picnic plak...

lokasi: Gunung Berlumut, Kahang Timur, Kluang Johor....

ecehwah cambagus je nk watheadline mcm tu kn...
neway adalah seronot.... lita wat style potluck tau...nana bawak bihun singapore, jaja bawak sandwich telur, kacima bawak sardin roll, ida bawak kopok leko.... errr.... pardon my spelling... saya pulak? ahai... senang je.... nugget yg dibeli di hypermarket... lalallala......

bertolak dalam pukul 9 am.... tempatnye dekat je dr kwsn perkeliaran kami..... x sampai sejam... tp harus melalui kawasan felda la.... felda ulu dengar... kalo nk g i jamin uols xkn sesat pnye..... pcyala...


arrival...

mintak tolong brader yg dudukkt tangga tu... ok secara x langsung kami terhalau org2 yg duduk2 kt tangga tu... neway brade ni memang x berape nk reti ambik gmbo... mayb teruja sbb gune slr... ok slr ida.... so adalah sedikit cacat ada tangga kt sebelah tu..... mls rr nk crop...

diikuti oleh beberapa proses...

pertama:



proses me loading barang

kedua:



proses bermandi manda...

ketiga:



proses memakan

keempat:


 


proses memgcam-whore

proses ke-2 dan ke-3 diulangi sebanyak 2 atau 3 kali.... manakala proses keempat diulangi sebanyak2 kali.... pkul 1 bertolak balik ke pangkuan keluarga... awww.... saya plak meneruskan aktiviti melepak bersama adik2.... lalalalala...  owh ye... salah satu sebab pulang awal adalah sume org dh penat dn sebab kedua adalah krn nanakne penyakit gatal2.... time dh balik tu dia ok plak... x beragak nk g karok lg.... gigih sgt ni....

hah ade satu citer... time sampai2 tuh saya adalah x selesa sbb my parents x habis2 takutkan saya ngn lintah ngn pacat... serius bpk siap cite la ade lintah masuk dlm @$#@$#@ daughter kwn dia... ewww... i phobia ok... dlm pd panic at the disco tu... ecehwah... tetiba ida sound saya mcm ni:

ida: fana... 
saya: hah knp... (chuak campur berdebar)
ida: kt baju ko kt bwh lengan ko...
saya: ade ape???!! ade ape???!!! 
ida: ada ulat buluuuuuu........
saya: aaarrghhhhhh... tolong tolong....
then x pyh cite la... ida try buang the ulat bulu dlm pada tkt2 tu... saya? menjerit mcm gila... last2 saya gak yg membunuh ulat bulu tu jasil idea kacima... gellliiiiiiii........

kesimpulannya... xde pacat or lintah.... saya dh siap standby rokok lg kot2 kalo menatang tu dtg bluy cucuh ngn rokok... err... sebenarnye nk tembakaunye aje... owh fyi... rokok itu adalah hasil paw dari cousin saya....

ehhh ok la... nnt2 mencarut lg...

tata....

Thursday, 10 June 2010

~bAHaN-BaHAn gEmbIrA..............

lately saya tidak begitu gumbira nak update blog.. mungkin kerana laptop saya yang sudah arwah... ceh vavi... elok cukup 3 tahun pakai trus dia x bole on... cilaka tau... saya bru nk back up gambar2 dan movie2 tp dia teross xnak on... arrghhhh..... tensi ditahap maksima... pulak tuh cun dia rosak time seminggu lg nk hantar final report... musnah mase depan...... report x siap lg laptop saya dh mampfus....

betul2 rase kehilangan... owh yeah... sementara itu saya mem borrow laptop anis beserta berukbendnye... hah lg satu berukbend ni adalah prepaid so kalo habis kredit tu memang ternganga je la depan laptop ni... apepon nk buat entry adalah satu cabaran.. bayangkan la ok dh semangat gile ni nk wat story tup2 gmbar x transfer kt laptop pmpuan ni la... nk transfer gambar tgk2 laptop ada org guna... haihhhh.. last2 hilang semangat daaaaa....
laptop clerar ble dh xde kredit la... cilakaksss tau.. at least kn kalo ade lappy sndri bole la dok wifi kt mane2 kn? ni nk berpeleseran ngh lappy org... aihh.... harta org kn.... 

beserta ngn entry-kurang-gambar ni... saya nk ucapkan heppy birthday untuk satu-satunye budak laki dlam fmly saya selain abah  pada 11 jun 2010... 

yeay yeay
tapit dh tua...
yeayyyyy....


si penyibuk ditepi kiri....




tapit si tulang


moge panjang umur tapitttttt
buleh blanje tgk movie...
yeayyyyyy.....

HAPPY BIRTHDAY!!!!!!!!