~when i'm dealing with human i learn empathy, happiness and joy. when i'm dealing with animal i learn compassion, tolerance and forgiveness which is for me humanity. -farhanah noah

Sunday, 11 October 2009

~mALam pRa-GrAdUaN 09-tHe CrItIqUe...

MALAM ITU....... pada tanggal 9 oktober 2009... huh... sebenarnye sy dapati agak event ni agak boring... bayangkan la... selame 2 setengah tahun sy dan yg lain2 tertunggu2 untuk diraikan... mcm2 andaian yang kitorang bayangkan tentang mlm pra-graduan ni... mcm2 jugak la telahan dan tekaan tentang tema mlm yg kononnye bakal menjadi sejarah dan kenangan sebelum kami bergraduasi tahun hadapan... ape yg sy nk cite kt cni adalah tentang tema dan keseluruhan majlis tersebut....

pada hari pengumuman tentang tema malam pra graduan... muka sy yang exited dan ceria terus la berubah kepada masam, confuse, x percaya, kecewa dan pelbagai la bercampur baur.... mcm mimpi pun ader tatkala penjunjung titah baginda yakni class  rep sy dengan sukacitanya mengumumkan bahawa tema malam pra-graduan bagi jun-nov 09 adalah CELEBRITY WANNABE!

owh... sh!t...

tu 1st word yg secara automatiknye terucap dari mulut sy... pehh... ayat sy sungguh puitis....

mane taknye... tema sebelum2 ini adalah sgt la gempak dan exited... semester lepas temanya adalah NUSANTARA.. dimana senior2 kami memakai pakaian traditional nusantara siap ngn hiasan kepala... ade yg jadik puteri jawa, menora, puteri thai dan lain2 la... bygkan jek la... yg jadik puteri jawa... pkai batik berkemban ala2 puteri gunung ledang separas lutut lengkap dengan hiasan kepala... huh... yg jadik thai siap ngn kuku2 tiruan yg panjang... dasyat... tema dua sem sebelumnye adalah MASQUARADE GARDEN... peh... lagi la dahsyat! sy tgk gmbar2 dorg... memang envy la... berkostum dan bertopeng... siap lengkap ngn pedang mcm zorro pun ade... siap hnta kt REMAJA gitu... memang happening.. sangat la sy asyik membayang akan tema yg sungguh indah itu... ape x nye... kn tuh jek kenangan yg tinggal sebelum semua berpisah untuk latihan industri dan membawa haluan masing2... lepas ni ntah jumpe atau x kn....

owh tidak... adakan ini dinamakan disaster??? owh tidakkkkkk.... percayalah 60 peratus dari kami tidak bersetuju dengan tema ini... kerana... sebelum tamat semester 4, kami dieri borang survey tentang tema mlm pragraduan kami... dlm tuh... xde pon dinyatakan akan kewujudan tema yang bernama CELEBRITY WANNABE... yang ada ialah.. PILOT AND STEWARDESS, HAWAII, NURSE AND DOCTOR, BALLROOM.... xnampak langsung CELEBRITY WANNABE...

atau die tulis kecik2 kot menggunakan font arial bersaiz 0.3 beserta nota


"segala undian anda tetap akan berakhir dengan tema CELEBRITY WANNABE... terima kasih"



aarrgghhhh... adakah sy yang hiperbola????? mane mungkin.... maybe kalo dorang taruk tema GLAMOUROUS NIGHT ke AWARD NIGHT ke.. sy dan yang lain2 mungkin apat terima seadanya... kami faham dan akan menurut SAHSIAH RUPA DIRI UITM yang ntah berapa juta kali sy dh dengar sejak sy menjejakkan kaki ke uitm ni... at least kami dpat jadi diri sendiri... x perlu jadikan celebrity yang belum tentu elok untuk dijadikkan ikutan... bukan sume student uitm nk berpakaian mcm yuna... or siti nurhaliza... celebrity lain??? dorg pki baju glamour2 pun time g award jek... tu pn baju sponser... kt lua seksi meksi...

pastuh di asak plak ngn ayat2 seperti:

you jadi artis sape ni?

wow... fasha sandha la...

aaawww.... hetty koes endang...


xde pun yg sebut name dan karakter diri yg sebenar... ape yang sy marahkan adalah sy x berupaya menghalang diri sy dari dibayangi oleh orang lain... ego tercabar ma.... yelah... tibe2 disuruh berpakaian dan menjadik org lain plak... mane kebebasan bersuara????? belum lg malam pra graduan tuh ditambah dengan bersyarat2...

1- mengikut sahsiah rupa diri uitm
2- panjang pakaian mestilah melepasi buku lali dan berlengan tidak kurang dari paras lengan.
3- skirt/ dress paras lutut mesti dipakai bersama legging atau but tinggi yang menutup sampai atas lutut.
4-tube dress/gown adalah dilarang sama sekali tanpa memutup bahagian atas...

sesiapa yang x menurut perintah tidak akan dibenarkan untuk menghampiri kawasan dewan atau kain kapan akan disediakan bagi menutup bahagian badan yang terdedah... ade ke?????? sh!t....


peh.... baik suruh pakai baju kurung jekkkk.... memang fakulti sy adalah skematikus plastikus.... time kuliah or class 80 percent student prefer pakai baju kurung disetiap hari class berlangsung... salah seorangnye adalah sy... coz mls nk kne maki ngn mate2 yang bz mencari kesalahan org lain tuh kain sndri koyak x pulak perasan.... sampaikan terbawak2 kt malam pra graduan tuh... kononnye ader lecturer yang merajuk dan terasa hati dengan sahsiah rupa diri student time mlm pra graduan tersebut... alasan organizer plak dorg nk raikan celebrity2 uitm la kononnyeeeee...... dh la kne byr rm15 plak tuh... compare ngn sem2 lepas dorg langsung x bayar sesen pon untuk mlam yg gilang gemilamg tu.... pehhhhhh........ pegi ke x pegi ke wajib bayar... so nk xnk pegi la.... syg duit....

atur cara majlis adalah 'diserikan' dengan menjemput artis seperti Amylea AF dan RUffedge... artis uitm adalah band dari program customer service managemant, bnd lecturer sy yang benama En Adnan bin Omar serta grup organizer yang mempersembahkan tarian ape ntah... tu jekkk............!mcm biase la mkn2... ucapan2... award2...
yang penting sy x menang ape2 award pun... award yang dipertandingkan adalah

1-King & QUeen of the night
2- best dress for male & female lecturer
3- best student

wtf????? no best dress award overall?????

ape pun mlm tuh dh berlalu.... dapat jugak jadik diri sendiri... ader gmba2 xclusif (xclusif sey... x tahan)  sy sempat snap snap... nnt sy upload...
k tata...

No comments: