~when i'm dealing with human i learn empathy, happiness and joy. when i'm dealing with animal i learn compassion, tolerance and forgiveness which is for me humanity. -farhanah noah

Saturday, 31 October 2009

~ To WhOm i ChErIsH sO....




i love your eyes...
because from there i see hopes
and from there i found courages
and most important is its see me different as i am special...
and cherish me as i am one of kind...

yes... and it is a truly rare gift dear.. you are very right..

because of you i have moved on...
to lead a better life as u by my side...
i promise to stay as long as you want..
i will be the one for you....
as long as you want..
you give me strength that i have been looking for...
for that i am forever thankful...

as i want your name to be my last name..
a proof that i am always with you...
and a reason for me to alive..
you mean a lot to me...
i will never leave you as u never leave me...
i love you now until forever....

  my entire life would be so miserable without you



dedicated to him that i cherish and love

Wednesday, 21 October 2009

i NeeD You Now...

Dear, I need you now...
Please take me by the hand.
Stand by me in my hour of need,
take time to understand.


Take my hand dear,
and lead me from this place.
Chase away my doubts and fears,
wipe the tears from off my face.

Dear, i cannot stand alone.
I need your hand to hold,
the warmth of your gentle touch,
In my world that's grown so cold.

please be my side
and hold me day by day.
Because with your loving hand in mine,
i know we'll find the way..


- by FaRVin-

i LoVe YoU.........

Dear farhanah,
 I love you because you bring the best out of me. I love you whom, I have become since i have know you. i love your terrific sense of humor. Every time i look your uyes, my heart misses a beat. I enjoy doing  things with you and spending time with you. You are simply irresistible.
 sometimes i feel lost and out of touch, but when your there, i feel safe. your voice soothes me. i could sit here and try to tell you just how i feel, only i can't find the words other than i am happy we met and have gotten togther after all we've gone through.

you make me feel loved, you make me feel needed, but more importantly, you make me feel wanted. that is something that i hadn't felt in a very long time. we have slowly grown into a beautiful relationship that only you and i can understand.

you are becoming my best friend, my lover and my soul mate. you are blessing that my entire being is very thankful for. i feel that we were made to love,listen, understand, and work through all times in our lives together,a truly rare gift.

we have borh gone through so much in our lives,we both been hurt and have lost trust in others, but i  ask you to give me a chance as give you one. i don't ask for much, only for you love me as i am and not to hurt me as i would not hurt you. i only wish to be by your side and with no one else.

from this moment on, we have each other and all time to be in each other's arms. when i say i love you it is truly meant.

love always,
ELVIN

Monday, 19 October 2009

~S.A.Y.A.N.G~



sy syg dia.. sape dia? x boleh bg tau... sy rindu dia... sape dia? x boleh bgtau jugak... mcm tu la lumrah manusia.... jarang nk menghargai benda kt sekeliling kita... tp bile benda tu dh xde baru la kite perasan kewujudan benda tersebut dan betapa kita sedar sebenarnye benda yang kite anggap x penting tu rupenye sangat berharge...



lemah rase badan ni... memang sebenarnye kite ditakdirkan untuk kehilangan org yg kite syg... mcm tu je bru kite tau betapa berharganye org tu pada kita... kita xkn sedar pentingnye org tu sampai la die xde lg dengan kite untuk selamanye...

kenape sedih sgt post sy hr ni?? saja nk mengingatkan diri sendiri untuk menghargai orang disekeliling sy... sy selalu lupa untuk ucapkan syg kt org yg sy syg... sy selalu x ckp yg sy rindu kt org yg saye rindu... tp satu hr ble sy ditakdirkan untuk berpisah dengan org yg sy syg... org yg sy rindu... sy menyesal... sebab sy x berpeluang untuk ckp sy syg atau sy rindu sampai bila2...sy jugak x berpeluang untuk tatap wajah org yg sy syg dan rindu tu lg... selamanya.....

kalo boleh diundur masa, sy xkn sakiti dia...

sebenarnye sy yang sakit ht bile sy sakitkan perasaan die... tibe2 hr ni teringat dia... kalo dia boleh dengar... sy nk minta maaf atas semua kesalahan sy... sy menyesal... sy nk ckp sy syg dia...

tp...

nth bila....




tribute to bammy...


xde 1 hr pun sy x teringatkan dia... xde 1 hr pun sy x rindukan dia...

='(

Sunday, 18 October 2009

~kUrSUs pRa-pErKaHwInAnKu.... YeAy!

ehemmm..... tajuk entree tu mcm membunuh kn... hehhe... kalo dlu nana yg g kursus kawin... time ni turn sy plak... mak sy pon mcm galak kan jek... siap masuk kn duit xtra la buat byr... heheheh.... bez rupenye... hahahah... tp sy nk buat statement kt cni... bukan la sy nk berkahwin dlm mase terdekat ni... saje amek dlu... coz murah n ader ramai kawan... seronok sikit... kt luar hrgenge maybe twice or twice n half... yg ni sy byr rm45 jek... siap dapat mcm2 buku rujukan n manual... makan... fuh... jgn citer la... pagi sekali... tengah hr... ngn minum petang... sume menu2 mengancam... serius... bezzz btol... so dalam 2 hari kursus ni... sy x keluar duit sesen pon sebab makan kt tempat kursus kn... heheheh.... jimat2....  ewah... hehehe... tp...... sy blom ea... blom nk kawin lg... sy masih menunggu seseorang.... kursus pra pekahwinan ni dianjurkan oleh pusat pemikira dan kefahaman islam (citu) uitm kampus puncak alam n OMSA dgn kerjasame Jabatan Agama Islam Selangor...

hah... g kursus ni memang byg manfaatnye la bg bakal pengantin walaupun sy rase byk yg kurang.... cme yg basic n 1/2 basic jek la dapat cover dalam mase 2 hr ni... coz sy dh blajar lebih time kt skul agama dlu... yg uztaz bg ceramah tu pun sy dh dgr time skul agama dlu... subjek munakahat... hah... subjek khas untuk perkahwinan... kire g kursus kawin ni nk refresh ingatan sy la... maklum la dh lme sy grad skul agama ni... heheheheh......

1st day ustaz Rif'at Basyah Halik Basyah membuka sesi ceramah ngn gilang nye... hoh... ustaz ni dpt gelaran ustaz blue.... hahahah... tp kn... ape yg bezznye memeng dr pkul 830 sampai pkul 530ptg kejenye kami asek ketawa jekkkkk....... sirius... sampai nk terkehel urat pipi kerana 2 hari ketawa bagai nk rak... hilanggg stressss... serius....


gmbar sikit... ni dia ustaz Rif'at... ensemmmm.... tp dh kawin la... maklum la ustaz... kawin time blaja... tkt maksiat... tp syg cam phone sy xdpt zoom ngn clear.... hehehehehehehe... hah... ustaz ni memang rock la... bukan die jekk... sume penceramah yg terdiri dari tok2 kadhi (boleh kate smua jawa) yang bergelar ustaz dan seorang pegawai kesihatan sumenye rock... memang sy plg respek la ngn ustaz2 ustazah2 yg mengajar agama ni... dorg memang open minded... serius... sy bsekolah agama... ustaz n ustazah sy sy pon rock mcm tu... x strict gle2 or taksub... asalkan menjaga batas2 akidah... x salah berkwn...  nsib abah sy hntar g skul agama kn... kalo x tatau la ape jadik ngn kitorang adik beradik....

ok berbalik kt ustaz Rif'at td... ade die ckp suami isteri jgn la segan2 berbalas pantun... kalo suami jual 2 kerat... isteri kena beli 4 kerat... contoh pantun die gini....

suami: agi hidup agi ngelaban
selagi hidup mari mengawan

sume sidang hadirin gelak! termasuk sy....

isteri: jinak2 burung merpati
jinak2 dipegang lari
jinak2 burung merpati
burung abg dipegang berdiri

sy: wahahahahahahaahahahahahhahahahahahahahaah...
tu la respon sy... patut la Ustaz Suhaimi bg gelaran ustaz kepala blue... hhahahaha.....
ustaz: heihhhh... lapas ni aku kne blacklist la...
smbil gelak sndri


 

1st day sy dtg ngn gaya ala2 Dato siti nurhaliza... heheheh.... gedik kn.... saje...

ceramah diteruskan ngn presentation dari En. Safruddin Bin Sahlan... pegawai kesihatan kt Hospital Klang... En. Sfruddin ni haih... citer bab kesihatan... yakni pasal HIV test and bersalin... sy cume tgk 0.5% jek dr video2 n gmbar2 bersalin yg ditayangkan... sy takut... time makn pun sy akan teringat2... tuh sy x tgk... sy tutup muke ngn shawl sy n sembunyi tepi roomate sy yg khusyuk gle menonton video org bersalin tuh... serius... saya memang fobia tgk darah2...

sy: dh ke kak?
kak ikin: blom2

seminit lepas tu...

sy: dh ke kak?
kak ikin: blom lg... blom lg....

huwaaaaa.... mcm tuh la sy sepanjang 3 or 4 video org bersalin ditayangkan.... tutup muke siap sumbunyi tuh... ksian kak ikin... nsib la die penyabar... heheheh... kalo x mau kne lempang sy... dh ader ciri2 isteri mithali dh kak ikin ni... hehehhe....

2nd day... tok kadhi yg seterunye memberi ceramah...hah... mls nk detail.... coz nnt kompom sy akan tergelak bagai nk rak... memang btol la... sakit pipi asek gelakkkkkk jekkk.... hahahahaha..... skrg pon tgh gelak sakan sangking teringat tok2 kadhi tersebut...



hr kedua sy pakai tudung mcm org normal la... leceh la pki tdung cam dato ct tu... menyusahkan... asek2 jatuh dr kepala... ntah ape2.... heheheh... takpaham kenape la ader org sanggup pki tudung mcm tuh... menyusahkan... jujur la sy ckp ni 1st time sy pki tdung mcm tu.... cukup2 menyusahkan.....hah.... ayu sikit... hehehehehe... perasan glerr....



ni ceramah penutup oleh Ustaz Mohd Amin bin Hussin... yg berdiri tuhh.... yg duduk tuh emcee jek... mcm slalu cam phone sy gagal merakamkan gmbar yg clear... tok kadhi ni memang rokerssss la.... ish... lg dahsyat sy ketawa kalo compare ngn ustaz Rif'at td... memang betol la... ketawa penawar duka... ewahhhh... suke la sy berpujangga ni... hahah.... lantak la kn ni blog sy.... sy punye suke la....

sebagai kesimpulannye... cehwahh... kesimulannye memang superb la event ni... ngn organizer yg friendly and helpful.... memang fulfil my expectation... air mineral pon dorg bg... so ambk la brape yg perlu ye.... jgn tamak... jgn bazir... amalan setaaaaannnnnnn!!

hah p/s kak ikin ni bukak lagu nobody-wondergirl lak... hoh....



owh yer biar sy highlight skali lg... sy blom nk kawin dalam mase terdekat ni yeeee... harap maklom...!!!!!

Sunday, 11 October 2009

~pRe-GrAdUaTiOn DiNnEr-GaLa NiTe....

finally... lepas tercongak2 nk pakai baju ape.... akhirnye sy membuat keputusan memakai baju ini... jeng jeng.... mulanye mcm xnk pegi tau... coz give up... tp ble tengok kwn sy si syalmee, lydia, carol ngn sab ni berhabisan untuk mlm tu... ay pon tebukak ht la sikit.... baru sikit.... sy ingt k pkai bju biase2 jekk... dh plan nk pki turtle neck ngn bulu2 tiruan kt leher skinny jeans ngn heels con ingtkan kne naik bus.... x syok la dh set rmbut bju mengancam tp nek bus... so konon nk pki simple jek la... but very the last minute, syalmee mempengarihi minda sy untuk bergaya apabila die mengatakan seteru sy akan pki dress panjang... so very the last minit jugak sy suruh mak sy pos outfit sy dr johor... hehehehehe..... ank mak.... so kami 2 pon berusaha cari kereta untuk disewa beserta pilotnye skali.... hebat bukan... very2 the last minit la kami dapat jugak kereta dan driver... lebey seratus jugak kitorang 2 bayar untuk pengangkutan SAHAJA... tp hasilnye..... puas ble x kalah ngn seteru sy...

lg besss sy datang memang seminit sebelum VIP masuk... hehehehe.... I KAN CELEBRITY... memang plan nk masuk lambat2 untuk wat entree yg agak membunuh.... hehe... sy bukan nk syok sendiri la... tp rasenye ramai jugak la yg drop jaw tgk kemunculan kami kt red carpet coz x sangka kami akn wat entree yg very the last minit...... hahahahaha........ tambah lg outfit+mekap+rmbut yg memang lebih panas dari biasa... wow.... syok... masuk2 jek kwn sy selaku fotografer yakni YM tengku Omar sapa kami dengan:

'excuse me... can i take your picture please...'

sy pose ala2 kim kardashian, senyum n snap snap... yesss.... mata2 cemburu memandang kerana perhatian yg diberikn kepada sy dan syalmee.... hhehehe.... ym... nti kasik gmba tu ea...



 

sy sewaktu baru jek duduk kt table... hehehe.... nk tgk overall sy???



nah... paparazzi... gle besss dapat perhatian... khas untuk sy ni... abg2 photographer tuh memang sporting glerrrr..... n lydia thanx krn melayan sy....


gambar lepas event habis... sy suke gown ni.... ala2 MARDI GRASS carnivale gitu....



barisan pemberi kekuatan kepada sy... x kira walau sy dipulaukan oleh classmates sy yang lain...



sy dan syalmee... kwn yg x pernah tglkan sy time susa & sng... kalo x krn die ni sy memang xnk dtg mpg yh tah pape ni...



pose ngn en hafiz... lecturer kami... ow ye... g pki topi serba purple tu adalah queen of the nite... hmmmmm.....




pose penutup... nk balik... kne halau dh coz syok sndri snap2 foto x ingt dunia... sekian...
nite....
tata...

~mALam pRa-GrAdUaN 09-tHe CrItIqUe...

MALAM ITU....... pada tanggal 9 oktober 2009... huh... sebenarnye sy dapati agak event ni agak boring... bayangkan la... selame 2 setengah tahun sy dan yg lain2 tertunggu2 untuk diraikan... mcm2 andaian yang kitorang bayangkan tentang mlm pra-graduan ni... mcm2 jugak la telahan dan tekaan tentang tema mlm yg kononnye bakal menjadi sejarah dan kenangan sebelum kami bergraduasi tahun hadapan... ape yg sy nk cite kt cni adalah tentang tema dan keseluruhan majlis tersebut....

pada hari pengumuman tentang tema malam pra graduan... muka sy yang exited dan ceria terus la berubah kepada masam, confuse, x percaya, kecewa dan pelbagai la bercampur baur.... mcm mimpi pun ader tatkala penjunjung titah baginda yakni class  rep sy dengan sukacitanya mengumumkan bahawa tema malam pra-graduan bagi jun-nov 09 adalah CELEBRITY WANNABE!

owh... sh!t...

tu 1st word yg secara automatiknye terucap dari mulut sy... pehh... ayat sy sungguh puitis....

mane taknye... tema sebelum2 ini adalah sgt la gempak dan exited... semester lepas temanya adalah NUSANTARA.. dimana senior2 kami memakai pakaian traditional nusantara siap ngn hiasan kepala... ade yg jadik puteri jawa, menora, puteri thai dan lain2 la... bygkan jek la... yg jadik puteri jawa... pkai batik berkemban ala2 puteri gunung ledang separas lutut lengkap dengan hiasan kepala... huh... yg jadik thai siap ngn kuku2 tiruan yg panjang... dasyat... tema dua sem sebelumnye adalah MASQUARADE GARDEN... peh... lagi la dahsyat! sy tgk gmbar2 dorg... memang envy la... berkostum dan bertopeng... siap lengkap ngn pedang mcm zorro pun ade... siap hnta kt REMAJA gitu... memang happening.. sangat la sy asyik membayang akan tema yg sungguh indah itu... ape x nye... kn tuh jek kenangan yg tinggal sebelum semua berpisah untuk latihan industri dan membawa haluan masing2... lepas ni ntah jumpe atau x kn....

owh tidak... adakan ini dinamakan disaster??? owh tidakkkkkk.... percayalah 60 peratus dari kami tidak bersetuju dengan tema ini... kerana... sebelum tamat semester 4, kami dieri borang survey tentang tema mlm pragraduan kami... dlm tuh... xde pon dinyatakan akan kewujudan tema yang bernama CELEBRITY WANNABE... yang ada ialah.. PILOT AND STEWARDESS, HAWAII, NURSE AND DOCTOR, BALLROOM.... xnampak langsung CELEBRITY WANNABE...

atau die tulis kecik2 kot menggunakan font arial bersaiz 0.3 beserta nota


"segala undian anda tetap akan berakhir dengan tema CELEBRITY WANNABE... terima kasih"



aarrgghhhh... adakah sy yang hiperbola????? mane mungkin.... maybe kalo dorang taruk tema GLAMOUROUS NIGHT ke AWARD NIGHT ke.. sy dan yang lain2 mungkin apat terima seadanya... kami faham dan akan menurut SAHSIAH RUPA DIRI UITM yang ntah berapa juta kali sy dh dengar sejak sy menjejakkan kaki ke uitm ni... at least kami dpat jadi diri sendiri... x perlu jadikan celebrity yang belum tentu elok untuk dijadikkan ikutan... bukan sume student uitm nk berpakaian mcm yuna... or siti nurhaliza... celebrity lain??? dorg pki baju glamour2 pun time g award jek... tu pn baju sponser... kt lua seksi meksi...

pastuh di asak plak ngn ayat2 seperti:

you jadi artis sape ni?

wow... fasha sandha la...

aaawww.... hetty koes endang...


xde pun yg sebut name dan karakter diri yg sebenar... ape yang sy marahkan adalah sy x berupaya menghalang diri sy dari dibayangi oleh orang lain... ego tercabar ma.... yelah... tibe2 disuruh berpakaian dan menjadik org lain plak... mane kebebasan bersuara????? belum lg malam pra graduan tuh ditambah dengan bersyarat2...

1- mengikut sahsiah rupa diri uitm
2- panjang pakaian mestilah melepasi buku lali dan berlengan tidak kurang dari paras lengan.
3- skirt/ dress paras lutut mesti dipakai bersama legging atau but tinggi yang menutup sampai atas lutut.
4-tube dress/gown adalah dilarang sama sekali tanpa memutup bahagian atas...

sesiapa yang x menurut perintah tidak akan dibenarkan untuk menghampiri kawasan dewan atau kain kapan akan disediakan bagi menutup bahagian badan yang terdedah... ade ke?????? sh!t....


peh.... baik suruh pakai baju kurung jekkkk.... memang fakulti sy adalah skematikus plastikus.... time kuliah or class 80 percent student prefer pakai baju kurung disetiap hari class berlangsung... salah seorangnye adalah sy... coz mls nk kne maki ngn mate2 yang bz mencari kesalahan org lain tuh kain sndri koyak x pulak perasan.... sampaikan terbawak2 kt malam pra graduan tuh... kononnye ader lecturer yang merajuk dan terasa hati dengan sahsiah rupa diri student time mlm pra graduan tersebut... alasan organizer plak dorg nk raikan celebrity2 uitm la kononnyeeeee...... dh la kne byr rm15 plak tuh... compare ngn sem2 lepas dorg langsung x bayar sesen pon untuk mlam yg gilang gemilamg tu.... pehhhhhh........ pegi ke x pegi ke wajib bayar... so nk xnk pegi la.... syg duit....

atur cara majlis adalah 'diserikan' dengan menjemput artis seperti Amylea AF dan RUffedge... artis uitm adalah band dari program customer service managemant, bnd lecturer sy yang benama En Adnan bin Omar serta grup organizer yang mempersembahkan tarian ape ntah... tu jekkk............!mcm biase la mkn2... ucapan2... award2...
yang penting sy x menang ape2 award pun... award yang dipertandingkan adalah

1-King & QUeen of the night
2- best dress for male & female lecturer
3- best student

wtf????? no best dress award overall?????

ape pun mlm tuh dh berlalu.... dapat jugak jadik diri sendiri... ader gmba2 xclusif (xclusif sey... x tahan)  sy sempat snap snap... nnt sy upload...
k tata...

Monday, 5 October 2009

~mAgiCaL oF CuStoMEr SeRvIcE-ThE eVenT...


lega..... lepas 3 kali pospone akhirnye... terlaksane juge event class sy... mcm2 drama yg berlaku... setelah byk duit yg dilaburkan... setelah byk mase yg digunekan... dan mcm2 setelah la... finally... pada tanggal 1 oktober 09 dapat jg kami langsungkan event kanidengan gilang gemilang... chewaaahhhh..... hahak... baju event adalah kelainan coz rasenye group kitorang je yg buat bju kurung moden.... yg slalu nampak adalah bju f1 or 3 piece... hehe... cun... kaler purple... traitmark uitm kn... aku no komen la... kt cni xbley ckp bkn2....














hah... from my right yaya. mie ngn zul..












post mortem session after event....
















barisan team food and beverages... disebelah sy, ika, ikin, kira n zack... ayu kan sy??? wahahah... ntah ble sy pose mcm tuh ntah....











upacara terakhir...




oleh krn sy adalah org yg bertanggungjwb dalam bahagiah food and beverage, maka tugas sy adalah memastikan bilik mkn adalah superb.. hehe... so kesimpulannye sy xde kt dewan untuk snap2 pict... hehek...

nnt ble dpt pict lg sy update lg ea... hihi..




tata...